ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτά είναι τα παπούτσια του μέλλοντος

11:47 - 02 Φεβ 2015 | Trends
Αυτά είναι τα παπούτσια του μέλλοντος
Πόσες φορές περπατάμε στο δρόμο και δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας επειδή τα κορδόνια στα παπούτσια μας λύνονται; Κι εμείς ενώ βιαζόμαστε και τρέχουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας, χάνουμε χρόνο… 

Πριν από 25 χρόνια τα παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο Back to the Future II, ως ένα από τα αξεσουάρ του Marty McFly.

Αυτή την ώρα μια νέα εταιρεία από τον Καναδά (Powerlace Technology) φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει το δικό της παπούτσι με κορδόνια που δένονται μόνα τους μέσα στον Μάιο του 2015, χρονολογία που συμπίπτει με το ταξίδι του πρωταγωνιστή στο μέλλον (1985-2015).

Όπως σχολιάζει η εταιρεία, ασχολείται με την τεχνολογία αυτή από το 2007 και έχει δημιουργήσει αρκετά πρωτότυπα για να καταλήξει στο τελικό προϊόν, το οποίο διαθέτει έναν εσωτερικό μηχανισμό που ενεργοποιείται μόλις ο χρήστης τοποθετήσει το πόδι στο παπούτσι και πιέσει τη φτέρνα του. Έχουν γίνει δοκιμές του μηχανισμού για περισσότερα από 200.000 αυτόματα δεσίματα, κάτι που αντιστοιχεί σε 68 χρόνια αντοχής αν φοράς τα παπούτσια 4 φορές/ημέρα. Το ζευγάρι θα κοστίζει $175 όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.