ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς κατάφεραν να "ξεβράσουν" βρασμένα αυγά;

11:00 - 08 Φεβ 2015 | Trends
Πώς κατάφεραν να "ξεβράσουν" βρασμένα αυγά;
Ανεξήγητος παραμένει για όλους εμάς ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες κατάφεραν να επαναφέρουν ένα βραστό αυγό στην αρχική του κατάσταση, δηλαδή έτσι όπως το έβγαλε η κότα. Γι’ αυτούς όπως φαίνεται, είναι παιχνιδάκι.

Ο καθηγητής βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Gregory Weiss εξηγεί πως «ναι, βρήκαμε ένα τρόπο για να ξε-βράσουμε ένα αυγό». «Στη δημοσίευσή μας, περιγράφουμε μια συσκευή που διαχωρίζει τις αποδιαταγμένες πρωτεΐνες και τους επιτρέπει να διπλωθούν εκ νέου στο αρχικό τους σχήμα.

…Ξεκινήσαμε με ασπράδια που είχαμε βράσει για 20 λεπτά και καταφέραμε να επαναφέρουμε μια βασική πρωτεΐνη του αβγού στη λειτουργική της κατάσταση», εξηγεί ο αρμόδιος καθηγητής ενώ επισημαίνει πως αυτή η μέθοδος, της επαναφοράς των πρωτεϊνών ενός βραστού αυγού στην αρχική, ρευστή τους κατάσταση θα έχει σημαντικές εφαρμογές στην βιομηχανία.

Η μελέτη τους, δημοσιεύτηκε στο ChemBioChem και προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.