ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς γιόρτασαν οι Αθηναίοι την Καθαρά Δευτέρα;

16:00 - 23 Φεβ 2015 | Trends
Πώς γιόρτασαν οι Αθηναίοι την Καθαρά Δευτέρα;
Δεν πτοήθηκαν από τον άστατο καιρό και επέλεξαν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα με κάθε επισημότητα! Ο λόγος για όσους έσπευσαν να πετάξουν χαρταετό και να γευτούν τις λιχουδιές της ημέρας στην εξοχή, αγνοώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πολλοί ήταν κι εκείνοι που βρέθηκαν στου Φιλοπάππου από τις πρώτες πρωινές ώρες. Δυστυχώς η μέρα ξεκίνησε με έντονες βροχοπτώσεις που δεν κράτησαν όμως για πολύ. Έτσι οι Αθηναίοι φόρεσαν τα κατάλληλα ρούχα και ανέβηκαν στο λόφο. Πολλοί δε ήταν και αυτοί που κατάφεραν να πετάξουν χαρταετούς στο συννεφιασμένο ουρανό.

 

Κατά την επίσκεψή του στο λόφο του Φιλοπάππου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Κάθε φέτος και καλύτερα, γιατί πέρυσι τέτοια μέρα γιορτάσαμε με χιονόνερο. Οπότε του χρόνου είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε απόλυτη λιακάδα», ενώ συμπλήρωσε: «Το μήνυμα αισιοδοξίας είναι δεδομένο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, όπου απλώθηκαν οι γιορτές. Και αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης για τον κόσμο».

 

O πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας από την άλλη σημείωσε: «Φέτος οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στην πόλη απλώθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα είμαστε στο λόφο του Φιλοπάππου με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν περίπου 3.000 μερίδες με λαγάνες και ελιές. Ωστόσο, «θύμα» της κρίσης ήταν φέτος ο παραδοσιακός χαλβάς, που απουσίαζε από το σαρακοστιανό κέρασμα του δήμου. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου υποδεχόταν τους Αθηναίους στην είσοδο του Φιλοπάππου, ενώ στο λόφο οι Αθηναίοι χόρεψαν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών που ερμήνευσε το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων.

 

Εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, στους Αμπελόκηπους.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 23 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.