ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ο κανόνας του εσώρουχου": Η μέθοδος που προφυλάσσει τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση!

10:27 - 06 Μαρ 2015 | Trends
"Ο κανόνας του εσώρουχου": Η μέθοδος που προφυλάσσει τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση!
Περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας. Βοηθείστε να μη συμβεί αυτό στο δικό σας παιδί!

Ο Κανόνας του Εσώρουχου εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με επαγγελματίες από διάφορες χώρες και βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν από εκστρατείες σε ολόκληρο τον κόσμο.  Κανένα παιδί δεν είναι πολύ μικρό που να μην μπορεί να τον μάθει -άλλωστε η κακοποίηση δεν γνωρίζει ηλικία. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους γονείς να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους και να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να μάθει το παιδί

Το σώμα σου σού ανήκει: Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους. Ο ειλικρινής και άμεσος διάλογος ήδη από μικρή ηλικία για τη σεξουαλικότητα και τα απόκρυφα σημεία του σώματος, με σωστή χρήση των όρων που αφορούν τα γεννητικά όργανα και άλλα σημεία του σώματός τους, θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν τι δεν επιτρέπεται. Τα παιδιά διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν φιλί ή χάδι ακόμη και από άτομο το οποίο αγαπούν. Πρέπει να μάθουν να λένε «Όχι» με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής επαφής και να ενημερώνουν έναν ενήλικα τον οποίον εμπιστεύονται. Έχει σημασία να τονιστεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να επιμείνουν έως ότου κάποιος να πάρει το θέμα στα σοβαρά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.