ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H art nouveau επιλογή του Αλέξη... στη Μόσχα

14:12 - 08 Απρ 2015 | Trends
H art nouveau επιλογή του Αλέξη... στη Μόσχα
Το ιστορικό ξενοδοχείο Μετροπόλ επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να μείνει στη Μόσχα.  Απέναντι από το Θέατρο Bolshoi στην καρδιά της Μόσχας, το Μετροπόλ διαθέτει πισίνα και γυμναστήριο, ενώ για να φτάσει κανείς στο Κρεμλίνο πρέπει να περπατήσει πέντε λεπτά με τα πόδια.

Εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου, υπάρχουν δωμάτια σε στιλ αρ νουβό με μεγάλα παράθυρα, πολυελαίους και διακοσμητικά αντίκες. Όλα τα δωμάτια και σουίτες είναι κλιματιζόμενα και περιλαμβάνουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μπουρνούζια και παντόφλες. Το Metropol διαθέτει παράλληλα σάουνα, μασάζ και σαλόνι ομορφιάς.

mosxa 5

Την ίδια στιγμή, κοντά στο ξενοδοχείο βρίσκονται το Κρεμλίνο, η Κόκκινη Πλατεία αλλά και ο σταθμός Teatral'naya. Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική, συχνά επισκέπτονται την περιοχή Tverskoy, όπου βρίσκεται το Mετροπόλ, καθώς αποτελεί γνήσιο λίκνο πολιτισμού.

Στις παροχές του ιστορικού ξενοδοχείου περιλαμβάνεται και η πολύ μεγάλη σουίτα 85 τ.μ. με έπιπλα αντίκες έργα τέχνης.

mosxa 17

Το ξενοδοχείο οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1899 και 1905 σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Ουίλλιαμ Ουάλκοτ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους εκπροσώπους του μοντερνισμού, ενός αρχιτεκτονικού ρυθμού που προσεγγίζει το ευρωπαϊκό αρ-νουβό. Το «Μετροπόλ» αποτελεί εξαίρετο ορόσημο της αρ-νουβό αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα στη ρωσική επικράτεια.

mosxa 7

Μετρώντας περισσότερα από εκατό χρόνια λειτουργίας, το Μετροπόλ έχει υποδεχτεί πλήθος διάσημων επισκεπτών όπως εστεμμένους, αρχηγούς κρατών, πολιτικούς ηγέτες αλλά και καλλιτέχνες. Μερικοί από αυτούς είναι η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Ροντρίγκεθ Θαπατέρο κ. ά.

Από το χώρο των γραμμάτων και της τέχνης, στη λίστα των φιλοξενούμενων βρίσκονται θεατρικοί συγγραφείς, όπως ο Τζορτζ Μπέρναρ Σω και ο Μπέρτολντ Μπρεχτ, ο Ρώσος συνθέτης και βιολονίστας Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, οι ηθοποιοί Πίτερ Ουστίνοφ, Ανί Ζιραρντό, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κατρίν Ντενέβ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σιλβέστερ Σταλόνε, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Χάρισον Φορντ και Σάρον Στόουν, ο τενόρος της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο, οι τραγουδιστές Χούλιο Ινγκλέσιας, Έλτον Τζων και Μάικλ Τζάκσον, οι σχεδιαστές μόδας Πιερ Καρντέν και Τζιόρτζιο Αρμάνι κ. ά.

mosxa 4

 

mosxa 9

 

mosxa 3

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.