ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο "έπιασε" το iPad του Πάπα Φραγκίσκου;

09:54 - 15 Απρ 2015 | Trends
Πόσο "έπιασε" το iPad του Πάπα Φραγκίσκου;
Καλά κρατούν οι δημοπρασίες πολύτιμων αντικειμένων από τους διάσημους οίκους, ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι συλλέκτες που σπεύδουν να αγοράσουν και να ποντάρουν τα χρήματά τους, έτσι ώστε να πιάσουν μεριά.

Για 30.500 δολάρια πωλήθηκε μια ταμπλέτα iPad που ανήκε στον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Castells που δημοπράτησε τη συσκευή στο Μοντεβιδέο.
Η προσφορά που κέρδισε τελικά υποβλήθηκε τηλεφωνικά. Ο οίκος απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας, την οποία κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Apple, σχολίασε παρ’ όλα αυτά πως πρόκειται για έναν Αργεντινό επιχειρηματία. Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Την περασμένη χρονιά, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είχε δωρίσει ένα ακόμα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο και συγκεκριμένα μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson, η οποία συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό», είπε ο Αργεντινός πάπας στον Ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους παραδίδοντάς του το iPad, αφηγήθηκε ο δεύτερος.

Ο Εμίλιους με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας. Ο πάπας χρησιμοποίησε το iPad για περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης.

Οι εκπρόσωποι του σχολείου σημείωσαν πως έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή αυτή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να την διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» (“Su Santidad Francisco - Servizio Internet Vaticano - marzo 2013”) και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του πάπα. Ο Φραγκίσκος δηλώνει ότι θεωρεί το Διαδίκτυο ένα «δώρο από τον Θεό», πάντως εξομολογείται ότι ο ίδιος, όταν ασχολείται με την τεχνολογία, φέρνει την καταστροφή.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.