ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβαλαν τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι

10:17 - 14 Μαϊ 2015 | Trends
Έβαλαν τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι
Έριξαν λίγο κόκκινο στο μπλε, ανακάτεψαν καλά τα αγαπημένα τους χρώματα, φτιάχνοντας τη δική τους πετυχημένη συνταγή και έτσι γεννήθηκε η εταιρεία «Purple Games»! Οι Θεσσαλονικιές Εύη και Μαρία ένωσαν τις δυνάμεις τους, έβαλαν μπόλικο μεράκι και δημιούργησαν επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία σήμερα μετρούν θαυμαστές εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.

10395168 382772551871412 8476182943052438554 n

«Τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν το βασικό μας χόμπι για πάρα πολλά χρόνια. Η ενασχόληση με αυτά αρχικά ήταν απλά ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να περνάμε τις ελεύθερες ώρες μας. Σιγά σιγά, λόγω του ενθουσιασμού και της αγάπης, καλλιεργήθηκε μέσα μας η σκέψη να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ασχοληθούμε και επαγγελματικά με τον χώρο αυτό που τόσο πολύ μας αρέσει», εξηγούν οι δύο κοπέλες μιλώντας στο Penna. Η ιδέα έμεινε για πολλά χρόνια στο πίσω μέρος του μυαλού τους. H αφορμή δόθηκε όταν με το ξεκίνημα της κρίσης η μία εκ των δύο βρέθηκε αντιμέτωπη με το δίλημμα: «Μένω Ελλάδα ή φεύγω εξωτερικό; Και αν μείνω Ελλάδα με τι να ασχοληθώ;»… Κάπως έτσι, το παλιό όνειρο βγήκε ξανά στην επιφάνεια και τελικά πήρε σάρκα και οστά. «Προφανώς και το ρίσκο για μία τέτοια επιχειρηματική δράση υπήρχε από την αρχή και πάντα θα υπάρχει. Σκεφτόμενες όμως τα διάφορα υποθετικά σενάρια, διαπιστώσαμε ότι το χειρότερο σενάριο ήταν να μην τολμήσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τουλάχιστον να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα!», επισημαίνουν.

1017305 274629709352364 11012647 n

Τα επιτραπέζια της Εύης και της Μαρίας γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από την αρχή. Όπως οι ίδιες εξηγούν, είναι πολύ ευχαριστημένες με την ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. «Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι ο κόσμος μας στηρίζει πολύ, πρακτικά και ψυχολογικά. Μας συγχαίρει εξαιρετικά συχνά για την πρωτοτυπία και το ρίσκο που πήραμε να ξεκινήσουμε μια τέτοιου είδους δημιουργική εταιρία και παρατηρούμε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον στη χώρα μας για τα παιχνίδια που εμείς εκδώσαμε, αλλά και για το χόμπι γενικότερα». Όσον αφορά το εξωτερικό, και δεδομένου ότι πρόκειται για μια νέα μικρή εταιρεία που έχει να αντιμετωπίσει κολοσσούς στο χώρο, δηλώνουν ευχαριστημένες, καθώς βλέπουν πως το κοινό τους αυξάνεται συνεχώς.

1452031 382771928538141 4504845905570338467 n

Το πρώτο επιτραπέζιο που δημιούργησαν, το «Intrigue City» έχει απήχηση στην ανατολική Ασία και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία. Στην ουσία πρόκειται για ένα παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής με πολύ έντονη αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες. Στο δεύτερο, με τίτλο «27th Passenger: A Hunt on Rails», μια ιστορία ξετυλίγεται πάνω σε ένα τρένο τη δεκαετία του 1920 στη Νέα Υόρκη, γι’ αυτό άλλωστε και η πλειονότητα του κοινού του είναι πολίτες των ΗΠΑ. Η δημιουργική ομάδα, λόγω και της συμμετοχής της σε μια από της μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις στο χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών, στην πόλη Essen της Γερμανίας (Essen Spiel), έχει δημιουργήσει σταθερό κοινό σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Ποιος όμως είναι ο ιδανικός παίκτης για τις δύο κοπέλες; «Ένα άτομο ευχάριστο, το οποίο θα κυνηγήσει τη νίκη σε όλο το παιχνίδι, αλλά θα αντιμετωπίσει και την ενδεχόμενη απώλειά της με χαμόγελο και γέλιο. Ο βασικός στόχος εξάλλου είναι η διασκέδαση», εξηγούν περιγράφοντας την αγάπη τους για τα επιτραπέζια.

1502517 274629289352406 1807974011 n

«Σε ένα παιχνίδι υπάρχουν συνήθως πολλά στοιχεία ταυτόχρονα, τα οποία μπορεί και να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο. Υπάρχει παραδείγματος χάριν η στρατηγική, η τύχη, η παρατηρητικότητα, η αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών και άλλα πολλά χαρακτηριστικά», αναφέρει η ομάδα της «Purple Games». «Το να βρεθεί η ιδανική ισορροπία μεταξύ όλων αυτών των στοιχείων είναι μια διαδικασία πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και πολύ χρονοβόρα και πολύπλοκη. Απαιτεί εκατοντάδες ώρες τεσταρίσματος του παιχνιδιού με διαφορετικό αριθμό παικτών, με διαφορετικές ηλικίες και πολλές συνεχόμενες αλλαγές και βελτιώσεις πάνω στους κανόνες, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: να έχουμε στα χέρια μας ένα παιχνίδι που όχι μόνο δε θα είναι βαρετό, αλλά θα είναι και άκρως ενδιαφέρον.»

Τα κορίτσια ήδη έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου παιχνιδιού που θα εκδώσουν στις αρχές του 2016. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο επιτραπέζιο μετά το καλοκαίρι, αφού το φθινόπωρο του 2015 θα τρέξουν γι’ αυτό μία καμπάνια χρηματοδότησης (crowdfunding) στη διαδικτυακή πλατφόρμα Kickstarter. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ενημερώνεστε για τα εκάστοτε νέα τους, είτε κάνοντας like στη σελίδα τους στο Facebook, είτε κάνοντας εγγραφή στο newsletter της Purple Games μέσα από το site (www.purplegames.eu).

 

πηγή: penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.