ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ!

10:42 - 02 Σεπ 2015 | Trends
Στον ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ!
Λίγη ώρα πριν το πέσιμο της αυλαίας ο ΠΑΟΚ έκανε το μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού, αφού ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είπε το «ναι» στην πρόταση του Ιβάν Σαββίδη και αναμένεται σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη!

Από τη στιγμή που ο Μπερμπάτοφ απέτυχε να κλείσει στην Άστον Βίλα, ενώ και η Μαρσέιγ δίσταζε να κινηθεί για την απόκτησή του, ο ΠΑΟΚ με κίνηση ΜΑΤ απέσπασε την υπογραφή του Βούλγαρου φορ, σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, ύψους 2 εκ. ευρώ, το οποίο του προσέφερε για τον επόμενο χρόνο.

Ο παίκτης αναμένεται σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σπάσουν τα τσιμέντα της Τούμπας, για ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να υπογράψει και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ αρχικά έδινε 1,3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τις τελευταίες ώρες ο μεγαλομέτοχος του Δικέφαλου που ανέλαβε την μεταγραφή, ανέβασε κατά πολύ την προσφορά στον 34χρονο επιθετικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ενημερώσει την ΕΠΟ να υπάρχει άνθρωπος της ομοσπονδίας μέχρι τη 1 το βράδυ προκείμενου να στείλει τη λίστα των παικτών με τον Μπερμπάτοφ, όμως δεν πρόλαβαν και για μισή ώρα έχασε το δικαίωμα να παίξει στο Europa League, στο οποίο θα έχει πάντως δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη φάση.

Ποιος είναι ο Μπερμπάτοφ

Ο Μπερμπάτοφ είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αφού έχει στην πλάτη του μία σπουδαία καριέρα στη Bundesliga, στην Premier League και στο Championnat. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου σε μία τριετία σημείωσε 26 γκολ σε 49 παιχνίδια, πριν μετακομίσει στη Γερμανία για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Με τις Ασπιρίνες αγωνίστηκε για πέντε σεζόν, όπου σε 154 συμμετοχές, βρήκε δίχτυα 69 φορές φτάνοντας στον τελικό του Champions League το 2002. Το 2007 ήρθε η ώρα της Premier League, με την Τότεναμ να δαπανά 16 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τον έκανε τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή από τη χώρα του.

Μετά από 70 συμμετοχές και 27 γκολ με τη φανέλα των Σπερς, ο Μπερμπάτοφ έκανε το μεγάλο βήμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, μιας και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δαπάνησε 30,75 εκατομμύρια λίρες για να τον πάρει στο Ολντ Τράφορντ. Σαν Κόκκινος Διάβολος, ο Μπέρμπα πέτυχε 48 γκολ σε 108 παιχνίδια και με το τέλος του συμβολαίου του το 2012, μετακόμισε στη Φούλαμ, όπου είχε 19 γκολ σε 51 ματς.

Πέρυσι αγωνίστηκε στη Μονακό, με την οποία έφτασε μέχρι τους «8» του Champions League, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν 13 γκολ σε 38 παιχνίδια. Είναι διεθνής 78 φορές με τη Βουλγαρία, μετρώντας 48 γκολ με το εθνόσημο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.