ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σχέση έχουν ο Τιτανικός και η Fed;

12:36 - 13 Οκτ 2015 | Trends
Τι σχέση έχουν ο Τιτανικός και η Fed;
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας κυκλοφορεί στα social media τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία οι Rothschilds κρύβονται πίσω από τη βύθιση του θρυλικού Τιτανικού, προκειμένου να δημιουργηθεί η Federal Reserve ή αλλιώς η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το businessinsider.com, στο Twitter κυκλοφόρησε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία τριών ανδρών, επιβατών του Τιτανικού στο πρώτο και τελευταίο του ταξίδι.

CRJu8wUWoAEGcwE

Σύμφωνα με την περιγραφή που ακολουθεί την φωτογραφία, οι τρεις άνδρες ονομάζονται Benjamin Guggenheim, Isa Strauss (το πραγματικό του όνομα ήταν Isidor Straus), και David Astor. Πρόκειται για τρεις εκατομμυριούχους της εποχής εκείνης, οι οποίοι πέθαναν στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι τρεις επιχειρηματίες ήταν αντίθετοι στην δημιουργία της Fed, η οποία τελικά άνοιξε το 1913, ένα χρόνο μετά το χαμό τους το 1912.

Σε ένα βίντεο στο YouTube (το οποίο επισυνάπτεται) σημειώνεται η ύπαρξη βιβλίου, το οποίο δημοσιεύτηκε 14 χρόνια πριν την βύθιση του Τιτανικού, αλλά περιέγραφε ακριβώς την καταστροφή.

Όπως περιγράφει το βίντεο, μέχρι τον Απρίλιο του 1912 όλες οι αντιτιθέμμενες φωνές στην δημιουργία της Fed είχαν... εξαφανιστεί και τον Δεκέμβριο του 1913 γεννήθηκε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη θεωρία συνωμοσίας, ο J.P. Morgan ήταν αυτός που κανόνισε να είναι πάνω στο πλοίο οι τρεις άνδρες, ο χαμός των οποίων "διευκόλυνε" τη δημιουργία της Fed. Ο Morgan κατείχε την International Mercantile Marine, η οποία είχε την White Star Line, στην ιδιοκτησία της οποίας βρισκόταν ο Τιτανικός.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο να βυθίστηκε ο Τιτανικός μόνο και μόνο επειδή χτύπησε με ένα παγόβουνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 13 Οκτ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.