ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα καλύτερα σνακ για παιδιά

11:25 - 04 Μαρ 2016 | Trends
Τα καλύτερα σνακ για παιδιά
Τα παιδιά θέλουν να τρώνε κάτι όλην την ώρα. Κάντε τις σωστές επιλογές για να παίρνουν την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη. Nα μερικές καλές απαντήσεις στην ερώτηση: «μαμά, τι έχουμε να φάω;» Δημητριακά ολικής άλεσης

Πλούσια σε βιταμίνες, ασβέστιο και φυτικές ίνες, τα δημητριακά πρωινού, όταν είναι ολικής άλεσης και μαζί με ένα ποτήρι γάλα αποτελούν ένα καλό πρωινό αλλά και ένα θρεπτικό σνακ για όλες τις ώρες. Για λίγο διαφορετική γεύση, δοκιμάστε να τα σερβίρετε με γιαούρτι αντί για γάλα και με αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς (εφόσον το παιδί είναι μεγαλύτερο από τριών ετών).

Τυρί

Η πρωτεΐνη που περιέχουν τα γαλακτοκομικά είναι σημαντική για τα παιδιά. Επιπλέον, είναι ένα εύχρηστο σνακ γιατί μπορούν τα παιδιά να το τρώνε μόνα τους από πολύ μικρή ηλικία. Για να το κάνετε να φαίνεται πιο «διασκεδαστικό» κόψτε το τυρί με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα (αστεράκια, καρδούλες κ.λπ.) και συνοδέψτε το με το αγαπημένο του φρούτο.

Smoothies

H αφρώδης υφή και τα όμορφα χρώματα των smoothies ξετρελαίνουν τα παιδιά. Τα προτιμούν όμως και οι μαμάδες γιατί μπορούν να «κρύψουν» μέσα διάφορα θρεπτικά φρούτα και λαχανικά. Σαν βάση χρησιμοποιήστε άπαχο γιαούρτι, χυμό πορτοκαλιού και πολτό μπανάνας και πειραματιστείτε με όποιο άλλο φρούτο (ή και λαχανικό) θέλετε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.