ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tips για να μην πέσουν τα παιδιά μας θύμα bullying

11:42 - 24 Μαρ 2016 | Trends
Tips για να μην πέσουν τα παιδιά μας θύμα bullying
Όσα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς για να μην πέσουν τα παιδιά τους θύματα σχολικού εκφοβισμού!

Σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στο stopbullying.gov, τον κυβερνητικό ιστότοπο του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αποφύγουν να γίνουν θύματα (αλλά και θύτες) bullying με τους εξής τρόπους:

Βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν τι είναι το bullying. Μιλήστε ανοιχτά για το θέμα, εξηγώντας του ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να αποδεχτούν σε καμία περίπτωση. Βεβαιωθείτε ότι ξέρουν πότε πρέπει να ζητήσουν βοήθεια. Ενθαρρύνετέ τα να μιλήσουν σε κάποιο ενήλικα εάν πέσουν τα ίδια θύμα ή δουν άλλους να υφίστανται bullying. Μάθετέ τους πώς πρέπει να αντιδράσουν εάν κάποιος επιχειρήσει να τα εκφοβίσει, λέγοντας "σταμάτα" με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αλλά και για τους λάθος χειρισμούς, όπως να σκύψουν το κεφάλι και να φύγουν.

Κρατώντας ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Να συζητάτε συχνά με τα παιδιά, να τα ρωτάτε πώς πέρασαν στο σχολείο, να γνωρίσετε με ποιους κάνουν παρέα, να ενημερώνεστε για τα ενδιαφέροντα και τις αγωνίες τους. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πως  θα τα στηρίξετε με όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.