ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια πολιτική ανάλυση για τον ποδοσφαιρικό θρίαμβο της Πορτογαλίας

17:04 - 12 Ιουλ 2016 | Trends
Μια πολιτική ανάλυση για τον ποδοσφαιρικό θρίαμβο της Πορτογαλίας
Οι επιπόλαιοι και οι ρηχοί θα μπουν στον πειρασμό να απορρίψουν τους τελικούς του Euro 2016 ως το μονότονο τέλος σε ένα θαμπό και άθλιο τουρνουά. Θα έχουν όμως παραλείψει ένα τεράστιο σημείο για τελικούς των πρωταθλημάτων και για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το έγκυρο Politico, αναλύει ποιο είναι αυτό.

Η Πορτογαλία νίκησε τη Γαλλία 1-0 και η "σεμνότητα" του σκορ συσκοτίζει ένα πλήθος πραγμάτων: δράμα, σθένος, δηκτικότητα, διαστροφή, αντοχή και αποφασιστικότητα. Αυτό που δεν συσκοτίζει είναι το γεγονός ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της Πορτογαλίας ως έθνος από την ημέρα που έγινε δεκτή στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1986.

Με όλες τις συζητήσεις πριν τον αγώνα ότι αυτό το παιχνίδι είναι μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ των αστέρων των δύο ομάδων - Aντουάν Γκριεζμάν και Κριστιάνο Ρονάλντο - ήταν εύκολο να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Μια υπενθύμιση της αλήθειας ήρθε βάναυσα στο 25ο λεπτό, όταν ο Ρονάλντο μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου. Όλοι νόμιζαν ότι η Πορτογαλία τώρα θα είναι μια ομάδα ορφανή. Τι θα γίνει με τους άνδρες που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τον παίκτη - αστέρι τους, το λαμπερό φυλαχτό τους;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.