ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλετε να 'στε «φρέσκες» ΚΑΘΕ πρωί; - Ιδού οι λύσεις!

10:12 - 28 Ιουλ 2016 | Trends
Θέλετε να 'στε «φρέσκες» ΚΑΘΕ πρωί; - Ιδού οι λύσεις!
Κοιμηθείτε μερικά βράδια νωρίς... Κι ας είναι καλοκαίρι, δεν πειράζει!

Έχετε καταλάβει ότι το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ σημαντικό, αφού μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο η μέρα μας και να ξεκινήσουμε τις όποιες δραστηριότητες μας με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας. Όμως είναι και πολύ δύσκολο για πολλές από εμάς, που σηκωνόμαστε το πρωί και νιώθουμε «κουρέλια» και να μην μπορούμε με τίποτα να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Κι όμως υπάρχουν τρόποι όχι μόνο να ξυπνάμε πιο εύκολα το πρωί, αλλά και να νιώθουμε φρέσκες και ξεκούραστες.

Ξεκινώντας από το βράδυ, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τον καφέ, -φυσικά- το κόκκινο κρασί και τη σοκολάτα, μίας και έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ανήσυχο ύπνο.

Το φαγητό πριν τον ύπνο επηρεάζει πολύ την ισορροπία του οργανισμού μας. Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα διάστημα λίγων ωρών ανάμεσα στο τελευταίο μας γεύμα και την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι, ώστε να μπορέσει η πέψη να ολοκληρωθεί και να κάνουμε έναν ήσυχο ύπνο.

Πριν πέσουμε στο κρεβάτι, καλό θα ήταν να κάνουμε και μία επίσκεψη στο μπάνιο, ακόμη κι αν αισθανόμαστε ότι δεν είναι αναγκαία. Μία ενδεχόμενη διακοπή του ύπνου μας, μπορεί να μας κρατήσει ξύπνιες για πολύ παραπάνω από όσο υπολογίζαμε, αλλά από την άλλη «καταστρέφει» για αρκετή ώρα την ηρεμία και τη χαλάρωση του οργανισμού μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.