ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να προφυλάξετε τα αυτιά σας στη θάλασσα!

10:15 - 30 Ιουλ 2016 | Trends
Πώς να προφυλάξετε τα αυτιά σας στη θάλασσα!
Αν τα αυτιά σας βουλώνουν εύκολα ή είναι «ευαίσθητα», θυμηθείτε πως το κολύμπι και τα μακροβούτια στη θάλασσα μπορεί να τους δημιουργήσουν προβλήματα.
Μια ενόχληση στο αυτί συνήθως δεν είναι σοβαρή, αρκεί όμως για να μας χαλάσει τη διάθεση και τις διακοπές! Οι πόνοι και το βούλωμα στα αυτιά είναι μια καλοκαιρινή "περιπέτεια', που συνδέεται άμεσα με το κολύμπι και τις βουτιές που απολαμβάνουμε στη θάλασσα ή την πισίνα. O Kωνσταντίνος Δασκολιάς, ΩΡΛ, χειρουργός ενηλίκων-παίδων μας συμβουλεύει τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες αυτής της ενόχλησης αλλά και πώς να την αντιμετωπίσουμε αν συμβεί.

Η σημασία της πρόληψης 
H κυψελίδα, το κερί ή βύσμα που φράζει τον ακουστικό πόρο, είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζεται εύκολα και ανώδυνα από τον ωτορινολαρυγγολόγο. Αν λοιπόν έχουμε ευαισθησία στα αυτιά, μία επίσκεψη στο γιατρό για να τα καθαρίσει είναι αρκετή για να μας εξασφαλίσει ανέφελες διακοπές και... βουτιές. Αυτό ισχύει επειδή, αν υπάρχει κυψελίδα, είναι πολύ πιθανό να φουσκώσει εξαιτίας του νερού, με αποτέλεσμα τη γνωστή ενόχληση. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.