ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μενού του χειμώνα για να ζεσταθείς

11:39 - 16 Νοε 2016 | Trends
Το μενού του χειμώνα για να ζεσταθείς
Ζέστη έξω αλλά και ζέστη... μέσα. Με ποιες τροφές θα το πετύχεις. Η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει καθημερινά στα μέσα του χειμώνα.

Μπορείς να φορέσεις χοντρά πουλόβερ και να κάτσεις δίπλα στη φωτιά, αλλά αν πραγματικά θέλεις να μείνεις ζεστός αυτό το χειμώνα, ξεκίνησε με τις τροφές που τρως.

Πιθανόν ήδη να λαχταράς ζεστά γεύματα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών λόγω της ζεστής τους δύναμης, αλλά αν εσύ διαλέξεις ζεστά φαγητά και ποτά όπως και αυτά που μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματός σου, τότε θα έχεις διπλή προστασία στο κρύο αυτού του χειμώνα...

Καλά λιπαρά και πικάντικα μπαχαρικά: Όσο και αν δεν μας αρέσει να μιλάμε για τη λέξη από "λ", τα λιπαρά παίζουν στην πραγματικότητα έναν σημαντικό ρόλο προφυλάσσοντας το σώμα μας και κρατώντας το ζεστό. Γι αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνουμε τρόφιμα με υγιή για την καρδιά ω-λιπαρά και μονοακόρεστα λιπαρά που τα βρίσκουμε σε ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, ελιές και ελαιόλαδο. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με πικάντικες τροφές (καυτερή πιπεριά και μπαχαρικά) θα παραμένεις περισσότερο ζεστός. Αυτά περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη, τα οποία όταν τα τρως αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος και δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.