ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παιγνίδι Monopoly, τα παραμύθια από την ανάποδη και ο ομαδικός νους ως Matrix

15:12 - 25 Νοε 2016 | Trends
Το παιγνίδι Monopoly, τα παραμύθια από την ανάποδη και ο ομαδικός νους ως Matrix
Γράφει η Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ελένη Ν. Γύρα Με λίγη υπομονή θα ξεδιπλώσουμε μέχρι τέλους αυτό τον φαινομενικά ακατανόητο τίτλο.

Η επικέντρωσή μου είναι η κατανόηση των ομαδικών δυναμικών και η χρήση τους μέσα σ΄ένα κοινωνικό τοπίο αποσταθεροποίησης, κρίσης θεσμών και αξιών, αμφιλεγόμενων προτάσεων, αυτοαναιρούμενων ελπίδων όπου το θυμικό μας δοκιμάζεται συνέχεια και το αίσθημα της αδυναμίας, της ματαίωσης, του φόβου, της ανασφάλειας και του πένθους κυριαρχεί συχνά μέσα μας και γύρω μας.

Monopoly (από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

Monopoly  ονομάζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι  αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών που εκδίδεται από την εταιρεία Parker σε συνεργασία με την Hasbro. Οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας και απεμπόλησης με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά. Το παιχνίδι παίρνει την ονομασία του από τον όρο "μονοπώλιο", την κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.