ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "λάθος" φρουτοσαλάτες που πρέπει να αποφύγετε

10:43 - 04 Ιουν 2018 | Trends
Οι "λάθος" φρουτοσαλάτες που πρέπει να αποφύγετε
Και όμως υπάρχουν "κακοί" συνδυασμοί φρούτων που δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί.

Λίγοι γνωρίζουν πως το καρπούζι στα 30 λεπτά που θα έρθει σε επαφή με τον αέρα βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα σε μια φρουτοσαλάτα.

Μία από τις ανακαλύψεις του χιλιανού βιοχημικού Αλμπέρτο Μοράλες, είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την οξύνωση του οργανισμού. Μεταξύ αυτών το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί. «Παρόλο που είναι της ίδιας οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα που, αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά, προκαλούν άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας, ενώ ευθύνονται και για την εμφάνιση κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται μέσα σε μια τέτοια φρουτοσαλάτα», τονίζει ο Α. Μοράλες.

Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρώτε λάθος. Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Η “τυχαία” φρουτοσαλάτα (δηλαδή η ανάμειξη οποιονδήποτε φρούτων) είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Η μπανάνα έχει άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο citywoman.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.