'Ενα πολύ χαρακτηριστικό ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας είναι η σούπα μίσο. Στη μακροβιοτική κουζίνα, το μίσο έχει εξέχουσα θέση και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά πιάτα. Πρόκειται για ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Μίσο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο citywoman.gr