ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Συμβουλές για να τον αποφύγουν τα παιδιά

17:49 - 31 Οκτ 2018 | Trends
Διαδικτυακός εκφοβισμός: Συμβουλές για να τον αποφύγουν τα παιδιά
Όπως ενημερώνει η ελληνική αστυνομία ένα από τα συχνότερα αδικήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια είναι αυτό της πορνογραφίας ανηλίκων, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων και ο διαδικτυακός εκβιασμός και εξαναγκασμός παιδιών.

Η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται συχνά αντιμέτωπη με φαινόμενα όπου παιδιά συνομιλούν διαδικτυακά με άτομα που δε γνωρίζουν ο οποίος κερδίζει, με την πάροδο του χρόνου, την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια αποστέλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, ανεβάζουν ή αποστέλλουν φωτογραφίες τους (ακόμα και με προκλητικό περιεχόμενο) ή και συναντιούνται με τα άτομα αυτά. Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα να νομίζουν ότι μιλάνε με κάποιο γνωστό τους ενώ στην πραγματικότητα κάποιος έχει παραβιάσει το προφίλ του φίλου ή της φίλης.

Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την παιδική άγνοια, προκειμένου να ικανοποιήσουν μελλοντικά τις απεχθείς ορέξεις τους, αφού από τη στιγμή που θα επιτύχουν μια τέτοιου είδους πρώτη επαφή με τα παιδιά, τα καθιστούν άμεσα πιθανούς στόχους, καθώς με απειλές και εκβιασμούς, τους ζητείται η αποστολή κι άλλων φωτογραφιών με προκλητικό περιεχόμενο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mamamia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 18:03 - 31 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.