ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ματαιοδοξίες του «γυμναστηριακού» άντρα

17:26 - 15 Νοε 2018 | Trends
Οι ματαιοδοξίες του «γυμναστηριακού» άντρα
Η άθληση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία. Αυτό που διαχωρίζει την άσκηση του γυμναστηρίου με βάρη από τους υπόλοιπους τρόπους εκγύμνασης, είναι η ισχυρή επίδραση που έχει στην εμφάνιση. Αντοχή και ευελιξία προσφέρουν πολλά αθλήματα. Η άσκηση με βάρη όμως συμβάλει περισσότερο από κάθε άλλη στην εντυπωσιακή μεταβολή του σχήματος ενός σώματος. Με έντονη άσκηση και στοχευόμενη διατροφή, και λίγο χιούμορ θα λέγαμε πως οι άνδρες μπορούν να χτίσουν ένα σώμα σύμφωνα με τα πρότυπα των αρχαιοελληνικών αγαλμάτων και οι γυναίκες ένα καλλίγραμμο και ισορροπημένο κορμί μιας σύγχρονης αμαζόνας.

Στην Ελλάδα δυστυχώς η ενασχόληση των περισσότερων και κυρίως των αντρών με τα βάρη, έχει κίνητρα ματαιοδοξίας. Λίγους τους ικανοποιεί η άσκηση αυτή καθαυτή και για ακόμη λιγότερους αποτελεί αντικείμενο ικανοποίησης απλά η υλοποίηση των στόχων που θέτουν εντός γυμναστηρίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών γυμνάζεται για το ‘’φαίνεσθαι’’, τον κοινωνικό εντυπωσιασμό ή την υποτιθέμενη προσέλκυση του αντίθετου φύλου. Το κίνητρο αυτό φυσικά όντας ανίσχυρο, τους οδηγεί να επιστρατεύουν από την πρώτη μέρα της προπόνησης συμπληρώματα διατροφής , χωρίς να καταβάλουν την προσπάθεια να χτίσουν μια ισχυρή βάση μέσω της φυσικής διατροφής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.