ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα αλλάζει χωρίς να χάνει την ψυχή της. Δεν θέλουμε να γίνουμε αρχαιοελληνική Disneyland

08:30 - 12 Ιουν 2021 | Trends
Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα αλλάζει χωρίς να χάνει την ψυχή της. Δεν θέλουμε να γίνουμε αρχαιοελληνική Disneyland
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναθεωρεί την ατζέντα της πόλης αφού «είναι η ίδια εδώ και 20 χρόνια. Μην σας πω ότι είναι ίδια από την εποχή Τρίτση. Κάποια στιγμή, πρέπει ν’ αλλάξουμε ατζέντα και να περάσουμε στην επόμενη πίστα» λέει και εξηγεί το σχέδιο του για τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Μόλις έχει επιστρέψει στο δημαρχιακό μέγαρο από το πάρκο του Φιξ στα Πατήσια. Μιλάει με ενθουσιασμό για την συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής ύστερα από την επίσημη τελετή απόδοσης του με νέο πρόσωπο. Γιατί, όπως λέει, η ανάπλαση του πάρκου Φιξ περιγράφει ιδανικά το πως θέλει να μοιάζουν οι χώροι πρασίνου στην πόλη. Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος της Αθήνας, θέλει να μιλάει με παραδείγματα για καθέναν από τους τομείς που συνθέτουν το σχέδιο του για μια νέα πρωτεύουσα. Δεν το κρύβει εξάλλου: Επιδιώκει να προετοιμάσει την Αθήνα προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις προκλήσεις του επόμενου αιώνα.

Και παρότι η έναρξη της θητείας του συνέπεσε με την πανδημική συγκυρία – παραλύοντας πολλές πλευρές της δημόσιας ζωής και ζωοδοτώντας άλλες – ο κ. Μπακογιάννης προχωρά σε παρεμβάσεις, επιχειρώντας ν’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής της πόλης σιγά – σιγά αλλά σε πολλά μέτωπα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.