ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Woody Allen, αυτός ο "παράλογος" άνθρωπος

06:18 - 23 Σεπ 2021 | Trends
Woody Allen, αυτός ο "παράλογος" άνθρωπος
Ο Woody Allen, είναι αναμφισβήτητα o αυτοδίδακτος, ο ιδιοφυής, ο εργασιομανής και ο εμμονικός... Αυτό τουλάχιστον παραδέχονται όσοι εργάστηκαν μαζί του. Γεννημένος στο Μπρονξ τα χρόνια της τρομερής κρίσης, μέσα της δεκαετίας του '30, την 1η Δεκεμβρίου του 1935, από Εβραίους γονείς δεύτερης γενιάς, οι οικογένειες των οποίων είχαν μεταναστεύσει από την Ευρώπη, ο Άλαν Στιούαρτ Κένιγκσμπεργκ, όπως ήταν αρχικά το όνομά του, μεγάλωσε με όλα τα αρχετυπικά στοιχεία της παράδοσης των Εσκενάζυ.

Ο λόγος που τον έκανε να ακολουθήσει αυτή την καριέρα δεν είναι αυτός που νομίζετε

Διαβάστε την περιγραφή του ίδιου του Allen: «Στα παιδικά μου χρόνια επικρατούσε η παράδοση των καμπαρέ στην Αμερική, που είχαν στο πρόγραμμά τους stand-up κωμικούς, οι οποίοι δούλευαν επίσης στην τηλεόραση και στο «Μπορστ κύκλωμα».

Το «Μπορστ κύκλωμα» ήταν οι θερινές κατασκηνώσεις των Εβραίων στα Όρη Κάτσκιλ, όπου όλες οι εβραϊκές οικογένειες παραθέριζαν. Όλα τα μαγαζιά σερβίριζαν σούπα «μπορστ», εξ’ ου και το όνομα. Πάρα πολλοί κωμικοί έδιναν παραστάσεις εκεί: ο Ντάνι Κέι, ο Σιντ Σίζαρ, όποιος μπορούσες να φανταστείς είχε εμφανιστεί στο κύκλωμα. Πέρα από την καριέρα τους στην τηλεόραση και τα νυχτερινά κέντρα. Αυτού το είδους οι κωμικοί ήταν πολύ στημένοι, πολύ κυριλέ. Έβγαιναν με το φράκο τους και άρχιζαν τα «Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι», και δεν υπήρχε καμία αλήθεια στην πρόζα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.