ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνι Λίμποβιτς: Η φωτογράφος των διασημοτήτων μέσα από 10 φωτογραφίες που άφησαν εποχή

22:08 - 02 Οκτ 2021 | Trends
Άνι Λίμποβιτς: Η φωτογράφος των διασημοτήτων μέσα από 10 φωτογραφίες που άφησαν εποχή
Σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου, 1949, γεννήθηκε η κορυφαία Αμερικανίδα φωτογράφος Άνι Λίμποβιτς, η οποία μέσα από τα εμβληματικά της πορτραίτα διάσημων προσώπων επανακαθόρισε την τέχνη της προσωπογραφίας.

Σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου, το 1949, γεννήθηκε, στο Γουοτερμπέρι του Κονέκτικατ, η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα φωτογράφος Άνι Λίμποβιτς, γνωστή για τα εμβληματικά, εξόχως δραματικά και ιδιαίτερα πορτραίτα διασημοτήτων από τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής και του αθλητισμού. Ισχυρογνώμον και αποφασιστική, η Λίμποβιτς κατάφερε να αψηφήσει τις επικρατούσες νόρμες όσον αφορά την προσωπογραφία, δημιουργώντας  ανατρεπτικές και προκλητικές εικόνες.

Τα πρώτα χρόνια

Η Άννα-Λου Λίμποβιτς, όπως είναι το πλήρες όνομά της, ενθαρρύνθηκε από μικρή ηλικία να ασχοληθεί με την τέχνη εξαιτίας της μητέρας της η οποία υπήρξε δασκάλα σύγχρονου χορού. Το 1967 γράφτηκε στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο με την προοπτική να σπουδάσει ζωγραφική. Ένα νυχτερινό μάθημα φωτογραφίας, ωστόσο, της αποκάλυψε που βρισκόταν η πραγματική της κλίση.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.