ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάρα Κέιν: Η θεατρική συγγραφέας που ταρακούνησε το κοινό όσο κανείς άλλος

17:19 - 03 Φεβ 2022 | Trends
Σάρα Κέιν: Η θεατρική συγγραφέας που ταρακούνησε το κοινό όσο κανείς άλλος
Σαν σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου του 1971 γεννήθηκε η Σάρα Κέιν, η πρωτοποριακή θεατρική συγγραφέας και η πιο αντιπροσωπευτική του θεατρικού κινήματος «in-yer-face theatre», όπου η βία παρουσιάζεται επί σκηνής σε κάθε της μορφή.

Γεννήθηκε στο Έσσεξ στην Αγγλία από ευαγγελικούς γονείς. Σπούδασε δράμα στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και αποφοίτησε το 1992. Η Σάρα Κέιν είχε μία σύντομη ζωή, διαγνώστηκε με σοβαρή κατάθλιψη και είχε έναν βίαιο θάνατο. Σε ηλικία 28 χρονών αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο στο King’s College Hospital του Λονδίνου.

Έγραψε συνολικά πέντε θεατρικά έργα τα οποία σόκαραν το βρετανικό κοινό για τη βιαιότητα και τον ωμό ρεαλισμό τους. Παρ’ όλες τις αρνητικές κριτικές που είχε λάβει, τα έργα της την καθιέρωσαν ως μία κλασική συγγραφέα του 20ου αιώνα. Τα πρώιμα έργα της χαρακτηρίζονται κυρίως από τις βίαιες ενέργειες που παρουσιάζονταν επί σκηνής, τη λεκτική, συναισθηματική και ψυχολογική βία. Ωστόσο, πίσω από τη βία που παρουσιάζουν, κρύβεται η εξερεύνηση μίας νέας θεατρικής φόρμας και μία ποιητική ένταση από μία ευαίσθητη προσωπικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.