ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mostafa El-Abbadi: Ο Αιγύπτιος ιστορικός που πρωτοστάτησε στην αναβίωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

16:28 - 10 Οκτ 2022 | Trends
Mostafa El-Abbadi: Ο Αιγύπτιος ιστορικός που πρωτοστάτησε στην αναβίωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας
Σήμερα συμπληρώνονται 94 χρόνια από τη γέννηση του Αιγύπτιου ιστορικού Mostafa El-Abbadi, που πάλεψε για την αναβίωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας -αλλά δεν ήταν ευπρόσδεκτος στα εγκαίνια- και η Google του αφιερώνει ένα doodle.

Σήμερα συμπληρώνονται 94 χρόνια από τη γέννηση του Αιγύπτιου ιστορικού και κορυφαίου καθηγητή Ελληνορωμαϊκών σπουδών, Mostafa El-Abbadi (ή Mostafa Abdel Hamid El-Abbadi) που πρωτοστάτησε στην καμπάνια για την αναβίωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, που στέφθηκε με επιτυχία όταν χτίστηκε η Bibliotheca Alexandrina, πριν από δέκα χρόνια.

Ο Abbadi αποφοίτησε το 1951 από το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, ενώ το 1960 απέκτησε το διδακτορικό του στην αρχαία ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας ως λέκτορας και σύντομα ανέλαβε τη θέση του καθηγητή των ελληνορωμαϊκών σπουδών. Μάλιστα, το κέντρο ενδιαφέροντός του ήταν η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην κλασική εποχή, ενώ κατέστησε τον εαυτό του αυθεντία για το σπουδαιότερο ίδρυμα και θύλακα γνώσης της Αιγύπτου.

Περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.