Είναι δύσκολο για όλους μας να μαγειρεύουμε ακριβώς την ποσότητα του φαγητού που θέλουμε, οπότε πάντα όταν περισσεύει μέρος του γεύματος το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και το ζεσταίνουμε αργότερα. Έτσι γλιτώνουμε χρήματα αλλά και έξτρα κόπο από το μαγείρεμα. Είναι όμως πάντα ασφαλής η συγκεκριμένη πρακτική; Σε ποιες περιπτώσεις είναι αυξημένος ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης;
Μια δηλητηρίαση στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης από βακτήρια που υπάρχουν μέσα στο φαγητό, ενώ μέχρι σήμερα τα περισσότερα περιστατικά οφείλονται στο καμπυλοβακτηρίδιο (Campylobacter), το οποίο μπορεί να επιβιώσει μέχρι και για δύο ώρες πάνω στις επιφάνειες της κουζίνας.
Διαβάστε περισσότερα στο penna.gr