ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος μαίνεται ανάμεσα σε Μarfin και Eρρίκος Ντυνάν - Ιατρικό!

16:04 - 24 Νοε 2009 | ΥΓΕΙΑ
Κορυφώνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ομίλου της Marfin και των νοσοκομείων Ερρίκος Ντυνάν και Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή την συνεργασία των δύο τελευταίων στο χώρο των μαιευτηρίων. Σήμερα, ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Α. Μαρτίνης, αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου, ότι η τράπεζα Μarfin Popular Bank προχώρησε σε καταγγελία δανειακών συμβάσεων με το Ερρίκος Ντυνάν, αποδίδοντας την κίνηση αυτή στη συνεργασία που σύναψε το Ερρίκος Ντυνάν με το «Ιατρικό», βασικό ανταγωνιστή του ομίλου της Μarfin στο χώρο της υγείας.

Η συνέντευξη τύπου έγινε με αφορμή την συμφωνία Ερρίκος Ντυνάν, για σύμπραξη στη λειτουργία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, δυναμικότητας 124 κλινών, με το Ιατρικό Αθηνών μέσω της θυγατρικής εταιρείας "Γαία Μαιευτικό και Γυναικολογικό κέντρο Αθηνών Α.Ε.".

Απαντώντας η τράπεζα Marfin Popular Bank υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της είναι ανεξάρτητες από τις κινήσεις της Marfin Investment Group και σχετίζονται με την πορεία των οικονομικών του Ερρίκος Ντυναν με το ότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και το ότι δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις.

Ανακοίνωση κατά της σύμπραξης Ιατρικού Αθηνών και Ερρίκος Ντυνάν εξέδωσε και ο όμιλος Υγεία, που ανήκει στον όμιλο της MIG, (ο οποίος συμμετέχει και στην τράπεζα Marfin Popular Bank), στην οποία αναφέρει ότι η «επιχειρούμενη σύμπραξη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με συνεντεύξεις τύπου και άλλες επικοινωνιακές πρακτικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία οποιασδήποτε νοσηλευτικής μονάδας είναι η τήρηση των νόμων και στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφές ότι αυτό δεν έχει συμβεί».

Ο όμιλος Υγεία συνεχίζει, «έχει ενημερώσει την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας γιατί πιστεύει ότι με η σύμπραξη Ερρίκος Ντυνάν και Ιατρικού Κέντρου για την από κοινού εκμετάλλευση μαιευτηρίου καταστρατηγεί τους νόμους που διέπουν την χορήγηση αδειών, τη λειτουργία κλινικών, αλλά και των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού».

Επιπλέον ο όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ανασταλεί και να ακυρωθεί η ’δεια Λειτουργίας που χορηγήθηκε στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Χρ.Ιω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.