ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kωσταντίνος Λουράντος: Οι φαρμακαποθήκες ευθύνονται για τις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων που υπάρχουν στην Ελλάδα

13:13 - 04 Φεβ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Φαρμακαποθήκες και πολυεθνικές ευθύνονται για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Αυτό ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος και όπως λέει έχει ήδη κάνει σχετικές καταγγελίες στον ΕΟΦ αλλά και στο Υπουργείο Υγείας. Κατά τον ίδιο οι φαρμακαποθήκες προτιμούν να μην διαθέσουν αρκετά φάρμακα στην ελληνική αγορά αλλά να τα πουλήσουν στο εξωτερικό σε δεκαπλάσια ή εικοσαπλάσια τιμή. Βεβαίως ξεκαθαρίζει δεν είναι μόνο αυτές υπεύθυνες για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως αποκαλύπτει πολυεθνική εταιρεία ήδη έχει ενημερώσει τον ΕΟΦ, ότι σταματά να εισάγει στην Ελλάδα ένα συγκεκριμένο σκεύασμα για την επιληψία, η τιμή του οποίου στη λιανική φθάνει σήμερα τα 3 ευρώ περίπου. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι όπως λέγεται "ορφανό" δηλαδή δεν υπάρχει ανάλογο σκεύασμα. Εφοσον η πολυεθνική δεν αλλάξει γνώμη για το σχετικό σκεύασμα ο ΕΟΦ είναι υποχρεωμένος να το εισάγει και το κόστος μπορεί να φθάσει τα 10 ευρώ.

Οπως καταλαβαίνετε, επισημαίνει ο Κ. Λουράντος ζούμε σε ένα αδιάκοπο θέατρο του παραλόγου και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βρει ουσιαστικές λύσεις σε έναν κλάδο που πραγματικά καταστρέφεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.