ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνονται τα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ

13:29 - 13 Φεβ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Κατά σχεδόν 3/4 λιγότερα θα είναι τα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για σοβαρές παθήσεις.

Δραματική μείωση του αριθμού των φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις που καλύπτει Ο ΕΟΠΥΥ φέρνει το νέο δελτίο φαρμάκων. Έτσι, τα φάρμακα που θα καλύπτονται πλήρως από τα Ταμεία περιορίζονται από τα 900 σε 230 σκευάσματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερδίας "Τα Νέα" και ειδικά στον βαριά πάσχοντα που πλέον θα πρέπει να πληρώνει συμμετοχή.

Σημειώνει ότι οι τιμές των σκευασμάτων "υψηλού κόστους" αρχίζουν από 200 ευρώ και φτάνουν ως και τα 3.000 ευρώ καθώς αφορούν σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και φάρμακα που χορηγούνται σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμοσχεύσεις, ενώ στη λίστα βρίσκονται και σκευάσματα που απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από ιδιαίτερα σπάνιες ασθένειες.

Επιπλέον, στον ίδιο κατάλογο υπάρχουν και τα «ορφανά» φάρμακα, που απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από νόσους ιδιαίτερα σπάνιες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τον νέο κατάλογο δεν έχουν αφαιρεθεί τα πιο ακριβά φάρμακα. Αντίθετα, έχουν εξαιρεθεί τα φθηνότερα σκευάσματα έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.