ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Κινητοποιήσεις και προσφυγή των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων

12:34 - 15 Φεβ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Δουλευμένα πέντε μηνών διεκδικούν οι εργαζόμενοι από τον όμιλο Εuromedica, o οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατέβασε ήδη ρολά σε κλινική του στη Βόρειο Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στα κεντρικά του ομίλου στη Θεσσαλονίκη με στόχο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και την υπογραφή συλλογικής συμβάσεως εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας, έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην απεργία και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν μαζικά, οι εργαζόμενοι από τις κλινικές «Κεντρική», «Κυανός», «Γενική», οι εργαζόμενοι της EUROMEDICA στο νοσοκομείο «Παναγία» και οι εργαζόμενοι από τις δύο κλινικές του ομίλου στην Κοζάνη.

Οι εργαζόμενοι έχουν κινηθεί και νομικά κατά του ομίλου Εuromedica για τα δεδουλευμένα τους, μετά από μήνυση που κατέθεσε η Επιθεώρηση Εργασίας προς την εργοδοσία.

Ο Όμιλος EUROMEDICA που ιδρύθηκε το 1989 από ομάδα 65 διακεκριμένων ιατρών, δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο της υγείας, ενώ από το 1994 είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Διαθέτει 51 μεγάλα πολυδύναμα Διαγνωστικά Κέντρα με τμήματα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, 18 κλινικές, 9 κλινικές αποκατάστασης και 1 Κέντρο Spa-Υγιεινής & Αποκατάστασης, συνολικής δυναμικότητας 1.621 κλινών, αποτελεί σήμερα έναν από τος μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς παροχής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.