ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αναζήτηση 300 φαρμάκων η αγορά

14:43 - 07 Μαρ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Xάθηκαν 300 φάρμακα από την αγορά σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία του reporter.gr.

 

Aυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Λουράντος λέγοντας, ότι πλέον πολλοί συνάδελφοί του δουλεύουν μόνο με ότι έχουν σε στοκ.

"Θα δείτε στις 31 Μαρτίου, που θα πρέπει να έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ που εκτιμώνται άνω των 2 δισ. ευρώ, πόσες πολυεθνικές θα αποσύρουν τα φάρμακά τους από την ελληνική αγορά. Η Αctelion που απέσυρε τα «ορφανά» φάρμακα tracleer και zavesca και η Pfizer με το epanutin είναι μόνο η αρχή του παγόβουνου".

Oι φαρμακοποιοί μιλούν ότι για ένα θέατρο του παραλόγου που ζει σήμερα ο κλάδος της υγείας, με τους αρμόδιους πραγματικά να αδιαφορούν για την ανθρώπινη υγεία αλλά και την δυστυχία των Ελλήνων.

Αναφερόμενοι στην Pfizer που απέσυρε το epanutin, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία αποφάσισε να το αποσύρει -επίσης "ορφανό" φάρμακο- καθώς η τιμή του με το νέο τιμοκατάλογο του υφυπουργό Μ. Σαλμά είχε φθάσει στα 2,5 ευρώ. Ο ΕΟΦ, επειδή είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να εισάγει το συγκεκριμένο φάρμακο, το έπραξε μόλις χθες, με τιμή 6,7 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.