ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ;

09:52 - 08 Μαρ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων ο κ. Ματίας Μορς, κατά την χθεσινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αντέκρουσε την πρόταση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερκατανάλωσης φαρμάκων και προσθέτοντας ότι ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν 11.500 φαρμακεία.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της τρόικας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΣΥ και του ενιαίου Ταμείου, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεσμεύεται για αποπληρωμή έως τα τέλη Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής –  θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Υγείας και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους - που θα παρακολουθεί τον ρυθμό της αποπληρωμής.

Ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, με υπευθυνότητα και πληρότητα, παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες. Είμαστε στον ορθό δρόμο και συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.