ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δήμο Ναυπλίου το πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας

13:28 - 19 Απρ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Ο δήμος Ναυπλίου αποφάσισε να εξαγοράσει το ιστορικό πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας, ενώ αν δεν εξασφαλιστούν τα χρήματα το ιστορικό κτίριο θα κηρυχθεί απαλλοτριωτέο.

Στον δήμο Ναυπλιέων περνάει πλέον το ιστορικό κτίριο, όπου στεγάζεται το πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από παρέμβαση του δημάρχουν Δημήτρη Κωστούρου. Το δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου συνεδρίασε κατεπειγόντως και αποφάσισε ομόφωνα την εξαγορά από τον δήμο του ιστορικού διατηρητέου μνημείου όπου στεγαζόταν το φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν.

 

Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στην παλιά πόλη, επί των οδών Βελλίνη και Βασ. Κωνσταντίνου και αποτελεί το φαρμακείου όπου ταριχεύτηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

 

nauplio190413


Τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου, θα αναζητηθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2013», ενώ για την κάλυψη της διαδικαστικής δαπάνης, καθώς και της αξίας που υπολογίζεται ότι ίσως υπερβαίνει την αντικειμενική αξία του ακινήτου, υπήρξε δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου, πως θα καταβληθούν από τον δήμο.


Τέλος, το συμβούλιο αποφάσισε πως, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εξαγορά του ακινήτου, ο δήμος Ναυπλιέων θα κηρύξει το ιστορικό κτίριο απαλλοτριωτέο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.