ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Ενδιαφέρον για σύμπραξη με Ωνάσειο

18:53 - 03 Οκτ 2006 | ΥΓΕΙΑ
Την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την σύμπραξή της στην λειτουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ανακοίνωσε η Euromedica, στο πλαίσιο σχολιασμού του δημοσιεύματος της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής της 1/10/2006 με τίτλο ''Η Εuromedica θέλει το μάνατζμεντ του Ωνασείου''.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως  η εταιρεία απέστειλε προς τους κ.κ. υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Υγείας επιστολή-πρόταση με την οποία εξεδήλωσε το κατ' αρχήν ενδιαφέρον της για την σύμπραξή της στην λειτουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, γεγονός που γίνεται στο πλαίσιο του δηλωμένου ενδιαφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου να προωθήσει τα έργα ΣΔΙΤ μέσω της ήδη υφιστάμενης διαδικασίας ή όποιας άλλης νόμιμης διαδικασίας θα πρότεινε. 

Κύρια σημεία αυτής της πρότασης αποτελούν τα εξής:

Α. Η διατήρηση της ιδιοκτησίας του Ωνασείου από το Ελληνικό Δημόσιο.

Β. Η δημιουργία μικτής πολυμετοχικής εταιρείας με συμμετοχή της EUROMEDICA, ιατρών και εργαζομένων του Ωνασείου με σκοπό την ανάληψη της Διοίκησης και Διαχείρισης του Νοσοκομείου σε μακροχρόνια βάση.

Γ. Η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του Νοσοκομείου χωρίς καμία αλλαγή στο κοινωνικό του πρόσωπο και πάντοτε κάτω από τον έλεγχο που έτσι και αλλιώς διενεργείται από το Υπουργείο Υγείας και,

Δ. Η διατήρηση του υψηλού επιστημονικού κύρους και της αναγνωρισμένης ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών του Ωνασείου.

Η Euromedica τόνισε στην επιστολή της την τεχνογνωσία που κατέχει στον τομέα της οργάνωσης των Καρδιοχειρουργικών κλινικών, δεδομένου ότι ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία δύο υπερσύγχρονες καρδιοχειρουργικές κλινικές (στον Κυανού Σταυρό και τη Γενική Κλινική), όπου πραγματοποιούνται περισσότερες από 1.500 επεμβάσεις ετησίως. 

Επίσης σημειώνεται πως σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης του Ελληνικού Δημοσίου στην παραπάνω πρόταση, θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση των όρων συνεργασίας από κοινού με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η εισηγμένη σε περίπτωση που υπάρξει θετική κατάληξη στην παραπάνω πρότασή της, θα ενημερώσει τις αρχές Κεφαλαιαγοράς και το επενδυτικό κοινό, με βάση το Νόμο.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.