ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Bαριά ασθενείς» οι ιδιωτικές κλινικές

00:01 - 14 Ιουν 2013 | ΥΓΕΙΑ
«Bαριά ασθενείς» οι ιδιωτικές κλινικές
Όλο και περισσότεροι είναι οι ασθενείς που λόγω κρίσης οδηγούνται στα δημόσια Νοσοκομεία, αφού σύμφωνα με στοιχεία μειωμένη κατά 30% είναι η κίνηση των ιδιωτικών κλινικών.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών η οικονομική κρίση έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ενιαίο ποσό εισφοράς για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτική κλινική, (οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ καταβάλλουν το 50% επί της τιμής που ορίζει το ΚΕΝ, ενώ άλλοι ασφαλισμένοι το 30%), δημιουργεί προσκόμματα στη διαδικασία θεραπείας και νοσηλείας των ασφαλισμένων. 

 

pic-0-norm


Τα χρέη


Την ίδια ώρα, με αμείωτο ρυθμό συσσωρεύονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, (ΣΕΚ), ο Οργανισμός οφείλει στις ιδιωτικές κλινικές της χώρας 530 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2007-2012, ενώ  νέο ληξιπρόθεσμο χρέος ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ έχει δημιουργηθεί για το 2012. 
Επιπλέον, άλλα 40 εκατ. ευρώ προστίθενται κάθε μήνα του τρέχοντος έτους στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές. Για το θέμα της εκκαθάρισης των παλαιών οφειλών ο ΣΕΚ έχει προτείνει στον ΕΟΠΠΥ να χρηματοδοτήσει ο ίδιος ιδιωτική εταιρεία που θα προβεί στον αναγκαίο έλεγχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.