ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενόσημα: Μείωση ως και 10 % για όσα φάρμακα ζητήσουν έγκριση καθυστερημένα

00:02 - 02 Ιουλ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Γενόσημα: Μείωση ως και 10 % για όσα φάρμακα ζητήσουν έγκριση καθυστερημένα
Η παροχή υγείας στις πληττόμενες από την κρίση κοινωνικές ομάδες, τα θέματα της τιμολόγησης των φαρμάκων, αλλά και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχε ο επικεφαλής της Task Force Χ. Ράιχενμπαχ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έχοντας πλήρη εικόνα για τις δυσκολίες προσβασιμότητας των πολιτών στο σύστημα υγείας ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε πως οι παροχές υγείας είναι ένα μείζον θέμα και θα πρέπει να προστατευτούν εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα, αφήνοντας ακόμα κι ανοιχτό τον επανασχεδιασμό του ΕΣΥ.
Στο πλαίσιο αυτό γερμανοί εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν να συνδράμουν το ελληνικό υπουργείο Υγείας σε σειρά ζητημάτων. Ζητούμενο είναι η δυναμική τιμολόγηση των φαρμάκων, η διαμόρφωση νέων τιμών μόνο σε όσα νέα φάρμακα θεωρούνται απαραίτητα για τους Έλληνες ασθενείς, η καλύτερη οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών πόρων των νοσοκομείων
Ωστόσο παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων ελληνικών φαρμάκων αναμένεται να φέρει γκρίνιες στο κλάδο καθώς οι νέες τιμές θα είναι κλιμακούμενες με μείωση ως και 10 % για όσα φάρμακα ζητήσουν έγκριση καθυστερημένα. Εν τω μεταξύ, μετά την πρώτη του αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» ο Άδωνης Γεωργιάδης επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει αυτή την αιφνιδιαστική πολιτική ώστε να διαπιστώνει εκ των έσω την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και τυχόν απουσίες του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.

farmaka600 300613

Επίσης επανέλαβε πως νοσοκομεία δεν πρόκειται να κλείσουν εφόσον πληρούν καθημερινές ανάγκες των ασθενών, όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως «κλείσιμο νοσοκομείων για το κλείσιμο δεν θα υπάρξει». Βασική προϋπόθεση παραμένει η τοποθέτηση των νέων διοικητών στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.