ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

01:13 - 23 Ιουλ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας
Ακάθεκτες συνεχίζουν οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά γνωστοποιεί με έγγραφο του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών τον υπουργό υγείας Α. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια του τελευταίου αναφέρεται ότι: 

"Η συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης στο φάρμακο, οι ανεξέλεγκτες παράλληλες εξαγωγές, και η αδυναμία των εταιρειών να εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες των φαρμακείων, εντείνουν το πρόβλημα των ελλείψεων των φαρμάκων στην Ελληνική Αγορά.

  • Όπως φαίνεται τα όσα μέτρα μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί από τον ΕΟΦ και από το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν αποδώσει, αφού
  • Οι εταιρείες εξακολουθούν να εφοδιάζουν την αγορά με το σταγονόμετρο
  • Οι παράλληλες εξαγωγές σε φάρμακα που λείπουν από την αγορά εξακολουθούν ναυφίστανται
  • Οι προμηθευτές μας εξακολουθούν να εφαρμόζουν την ίδια πιστωτική πολιτική παρόλο που γνωρίζουν την ασυνέπεια πληρωμών μας από τον ΕΟΠΥΥ.

Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την έλλειψη αποφασιστικότητας εκ μέρους των αρμοδίων για τον επαρκή εφοδιασμό της Ελληνικής Αγοράς δεν προοιωνίζουν τίποτα το καλό για το μέλλον του φαρμάκου στην Ελλάδα.
Οι ελλείψεις των φαρμάκων που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αναντικατάστατα δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στα φαρμακεία, αλλά κυρίως στους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν βρίσκουν το φάρμακο τους ούτε στα νοσοκομεία.
Τέλος ο Αύγουστος, μήνας κατά τον οποίο οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες κλείνουν, θα είναι ένας μήνας όπου το πρόβλημα των ελλείψεων αναμένετε να μεγιστοποιηθεί."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.