ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανατροπή στον ΕΟΠΥΥ: Προορίζεται αποκλειστικά για αγοραστής υπηρεσιών υγείας

00:07 - 20 Σεπ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Ανατροπή στον ΕΟΠΥΥ: Προορίζεται αποκλειστικά για αγοραστής υπηρεσιών υγείας
Την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα αναλάβει άλλος Οργανισμός. Τις δραστικές αλλαγές στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανακοίνωσε από το βήμα του 12ου συνεδρίου Healthworld ο Υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ουσιαστικά λόγο για τη δημιουργία ενός νέου φορέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο συνέδριο, ετοιμάζεται ένας ενιαίος οργανισμός δημόσιου χαρακτήρα για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η μορφή του οποίου δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον μοντέλο, των διαφορετικών ταχυτήτων και οργανισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κλειστός προϋπολογισμός» για τον ΕΟΠΥΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους ομιλητές του συνεδρίου συνηγόρησαν σε αυτήν την άποψη, ζητώντας τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο κι αγοραστή, σε μόνο «αγοραστή» πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με «κλειστό προϋπολογισμό» και επιπλέον χρηματοδότηση του Οργανισμού τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο ΕΟΠΥΥ θα έχει κλειστό προϋπολογισμό για να γνωρίζουν όλοι τα χρήματα τα οποία διατίθενται, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί, πως η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης φεύγει από τον Οργανισμό, ο οποίος θα αναλάβει μόνο την αποζημίωση των φαρμάκων και των υπηρεσιών.

ygeia535 020913

Τα «ένοχα» διαγνωστικά κέντρα 

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα θα δώσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης τα στοιχεία των διαγνωστικών κέντρων που προέβησαν σε εκτεταμένη υπερσυνταγογράφησης, προκαλώντας τον εκτροχιασμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου σε μία μόνο μικρή πόλη της επαρχίας, το όνομα της οποίας δεν θέλησε να πει, γράφτηκαν σε ένα μήνα διαγνωστικές εξετάσεις συνολικής αξίας 450.000 ευρώ, αξία κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:44 - 20 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.