ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ υπ. Υγείας και Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών

14:30 - 20 Σεπ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ υπ. Υγείας και Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) καταθέτοντας Αίτηση Ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης (και της τροποποίησης της) , με την οποία προωθήθηκε η αναδρομική επιβολή claw back στις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΚ, «η Πολιτεία μονομερώς και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση παραβιάζει τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΣΕΚ με τον ΕΟΠΥΥ – παρότι ρητά προβλέπεται η συμφωνία και των δύο συμβαλλόμενων μερών στην οποιαδήποτε τροποποίηση της σύμβασης- μη λαμβάνοντας υπόψη τη νομική δέσμευση της, και προκαλώντας και νέες εκ των υστέρων οικονομικές απώλειες. Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να κινηθούμε νομικά και ως προς αυτό το σκέλος».
Οι κλινικάρχες σημειώνουν ότι οι αποφάσεις της πολιτείας οδηγούν σε ασφυξία τον κλάδο, που απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους μέσω έμμεσων συνεργασιών και καλύπτει το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα. Κατηγορούν, δε, το yπουργείο για αυθαίρετη, αυταρχική και μονομερή τετελεσμένη απόφαση και κάνουν, δε, λόγο για αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

nosokomeio640 060813

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.