ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ... τζάκια στο στόχαστρο των υπ. Οικονομικών και Υγείας

00:05 - 16 Οκτ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Τα ... τζάκια στο στόχαστρο των υπ. Οικονομικών και Υγείας
Να περιορίσει το φαινόμενο ... καύσης παντός υλικού, λόγω ακρίβειας του πετρελαίου θέρμανσης επιχειρεί με απόφαση του το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης με σχετική Υ.Α. καθορίζει τις προδιαγραφές, οι οποίες πρέπει να διέπουν τα καύσιμα στερεής βιομάζας, προκειμένου να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη καύση ακατάλληλων υλικών σε σόμπες και καυστήρες και να περιοριστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο διερεύνησης των επιδημιολογικών δεδομένων για την δημόσια υγεία από την αύξηση των τιμών των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, συνεκλήθη από την αρμόδια Υφυπουργό, κ. Ζέττα Μακρή, στις 15 Οκτωβρίου σύσκεψη στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ. (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) με την συμμετοχή των συναρμόδιων Δ/νσεων του Υ.Υ. καθώς και του καθ. Πνευμονολογίας του Harvard Un., κ. Παναγιώτη Μπεχράκη και του καθ. του ΕΚΕΦΕ/ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, κ. Κων/νου Ελευθεριάδη.

Αύξηση των προσελεύσεων και των εισαγωγών στις πνευμονολογικές κλινικές

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα αναφορικά με την συσχέτιση των αυξημένων τιμών αιωρούμενων σωματιδίων, με την αύξηση των προσελεύσεων και των εισαγωγών στις πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Αττικής.

Η έρευνα συνεχίζεται ώστε να συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα έτος και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα τα οποία και θα ανακοινωθούν.

Η μελέτη πραγματοποιείται κατ' αρχάς στην περιοχή της Αττικής σε συνεργασία με ΙΣΑ και ΙΣΠ και θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους) και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος

molynsh650 151013

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.