ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο νέα κύματα κινητικότητας σε περιφερειακά νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές Υγείας

14:13 - 18 Οκτ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Δύο νέα κύματα κινητικότητας σε περιφερειακά νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές Υγείας
Δύο κύματα κινητικότητας αναμένεται να υπάρξουν στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε δημοσιογράφους.

Το πρώτο αφορά  νοσοκομειακά της περιφερείας  και το δεύτερο αφορά  τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, της όποιας το νέο πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου

 

Μετά από αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με τον υπουργός και εφόσον υπάρχουν θα αξιοποιηθούν όσοι έχουν  ιατρικές ειδικότητες και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα  από  το υπουργείο  Παιδείας. Αυτό να αναμένεται να γίνει ,μετά από τις 29 Νοεμβρίου.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι φέτος θα ολοκληρωθούν 500 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών και του χρόνο άλλες 700.

 

Σχολιάζοντας το πρώτο κύμα κινητικότητα με κλείσιμο 8 νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  ο υπουργός αλλά και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Γιάννης Ευσταθίου, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους. Σημείωσαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα ,υπερφόρτωσης των νοσοκομείων κορμού. Σύμφωνα με έρευνα οου διεξήγαν στο πλαίσιο του σχεδίου που ονομάστηκε ΔΗΜΟΣIΔΗΣ, τα μεγάλα  νοσοκομεία  της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διαχειρίστηκαν ν τα ίδια περιστατικά σε σχέση με πέρσι χωρίς να υπάρξει συμφόρηση ασθενών.

 

Ωστόσο, πολλοί συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα καθώς δε λαμβάνεται υπ όψιν ποσοστό ασθενώ που πηγαίνουν στα επείγοντα  για λήψη φαρμάκων, ποσοστό ασθενών που καθυστερούν και αποχωρούν μόνοι τους, αλλά και αυτών που οδηγούνται σε ιδιωτικέ μονάδες υγείας ή δεν παίρνουν καθόλου το κατώφλι των νοσοκομείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 18 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.