ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Άγγελος Στεργίου στο «R»: Η Σellas, μία πρωτοποριακή δύναμη στον χώρο της Υγείας

01:03 - 30 Οκτ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Ο Άγγελος Στεργίου στο «R»: Η Σellas, μία πρωτοποριακή δύναμη στον χώρο της Υγείας
Το όραμα της Σellas και τις διεθνείς συνεργασίες της παρουσιάζει ο Δρ. Άγγελος Στεργίου.

O πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σellas Life Sciences μίλησε στο Reporter για όλα όσα εκπροσωπεί η Σellas και για τις διεθνείς συμφωνίες συνεργασίας που έχει πετύχει.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεργίου αναφέρει:

«Στη Σellas, ενσωματώνουμε την καινοτομία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας στοχεύοντας σε επιστημονικά και τεχνολογικά άλματα που θα έχουν σημαντική επίδραση στον τομέα της υγείας παγκοσμίως. Η έμπνευση πίσω από την ονομασία μας, έγκειται σε δύο λέξεις σέλας (που σημαίνει φως) και Ελλάς, η χώρα όπου γεννήθηκε η επιστήμη της ιατρικής και εκπροσωπεί παγκόσμια τις αξίες της γνώσης και της ελεύθερης σκέψης.

Με οδηγό τη δίψα για γνώση, μέσα από εποικοδομητική επιστημονική και κλινική έρευνα, στη Σellas Life Sciences Group, δημιούργημα Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών που πιστεύουμε στη χώρα μας και επιλέξαμε να επιστρέψουμε σε αυτή, τοποθετούμε τον ασθενή στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

O όρος «φως», όπως ακριβώς στην ανάλυση τους ονόματος της εταιρίας μας, εμπεριέχεται σε ένα από φάρμακα που θα αναπτύξουμε και θα προωθήσουμε, τη φωταγλιπτίνη (fotagliptin) για το διαβήτη.

H συνεργασία με τη Fosun Pharma για την ανάπτυξη των δύο μορίων, για τον Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα, είναι μόνο η αρχή, συνιστά το εφαλτήριο, για μια δυναμική συνέχεια και παρουσία στο χώρο της υγείας. Για τη Σellas επόμενος στόχος είναι να συμβάλλουμε, ώστε οι κλινικές μελέτες να καταστούν και αναδειχθούν σημαντική και προσοδοφόρα δραστηριότητα για τα νοσοκομεία και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Στόχος μας να ενδυναμώσουμε αυτή τη συνεργασία και να προωθήσουμε την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στους ομίλους.

famaka600 291013

Το όραμα της ΣELLAS είναι να αγκαλιάσει όλους τους τομείς της Υγείας και να αναδειχθεί ως καταλύτης στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την ανάπτυξη νέων πεδίων δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Παράλληλα, δεν θα πάψουμε ποτέ να στοχεύουμε και να εργαζόμαστε, ώστε να προσφέρουμε σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο πρόσβαση σε πρωτοποριακές θεραπείες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Με τη Fosun κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα, θέτουμε τις βάσεις για μια παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών, μεταξύ Ελλάδας- Κίνας και κυρίως προς όφελος των ασθενών ανά τον κόσμο. Η συμφωνία μας με τη Fosun είναι μια καλή αρχή για μια δυναμική συνέχεια με σημαντικές προοπτικές.

Ειδικότερα, η συνεργασία της Σellas Life Sciences Group με τη Fochon Pharma, μέλος της Fosun Pharma, αφορά στην ανάπτυξη δύο καινοτόμων θεραπειών, για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα που έχει ανακαλύψει η Fochon Pharma και των οποίων τα παγκόσμια δικαιώματα εξασφάλισε η Σellas Life Sciences Group και πρόκειται να αναπτύξει, διεξάγοντας κλινικές μελέτες διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.

Η Fochon Pharma, με την συμφωνία αυτή εκχωρεί στη Σellas τα παγκόσμια -πλην της Κίνας- δικαιώματα για την ανάπτυξη, εμπορική διάθεση, πώληση και διανομή των δυο καινοτόμων μορίων για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σellas υλοποιεί μια σημαντική επένδυση ύψους έως και 400 εκατ. ευρώ, για την κλινική ανάπτυξη των δύο αυτών μορίων, με στόχο τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων.

Να σημειωθεί ότι το κόστος των ασθενειών αυτών για τους πάσχοντες, τις οικογένειές τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ξεπερνά τα 50 δισ. ευρώ ετησίως. Τα νέα μόρια αυτά θα εξασφαλίσουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στους ασθενείς που θα λάβουν μέρος στις κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι, εφόσον τα αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά, οι θεραπείες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε ορίζοντα πενταετίας διεθνώς.

Επιχειρηματικές προεκτάσεις συμφωνίας

Η συμφωνία δύναται να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο δραστηριότητας για τα νοσοκομεία στη χώρα μας και το σύστημα Υγείας. Στόχος είναι η κλινική έρευνα να αποτελέσει πηγή εσόδων για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας κατά τρόπο αντίστοιχο με τα περισσότερανοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Επιπλέον, αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 30 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.