ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα... πάνω της πήρε η Υγεία

12:48 - 19 Οκτ 2006 | ΥΓΕΙΑ
Εντονη κινητικότητα καταγράφεται στο χώρο της υγείας, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν τα δύο απανωτά deal που ανακοίνωσε χθες το Ιατρικό και σήμερα το Υγεία. Οι μετοχές των ομώνυμων εταιρειών ενισχύονται σημαντικά.
Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι ο κλάδος της υγείας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα, ενώ διαβλέπουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες.

Ειδικότερα το Ιατρικό Αθηνών προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με το μεγαλύτερο όμιλο υγείας στην Ευρώπη Asklepios, προκειμένου από κοινού να ενδυναμώσουν την ηγετική θέση της ελληνικής εισηγμένης στον κλάδο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και να την καταστήσουν καταλύτη των εξελίξεων του χώρου στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη.

Στους άμεσους στόχους περιλαμβάνεται η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στην Ελλάδα, η μελέτη εισόδου σε νέους εξειδικευμένους κλάδους (κέντρα αποκατάστασης, μαιευτήρια κλπ.), η αξιοποίηση της ιδιόκτητης έκτασης στην Παιανία, αλλά και η πιθανή εξαγορά ομοειδών μονάδων του κλάδου.

Επίσης άμεσος στόχος είναι και η επιτάχυνση της επέκτασης στο εξωτερικό με στόχο την εκμετάλλευση της ήδη υψηλής αναγνωρισημότητας που η εταιρία σήμερα απολαμβάνει. Η δέσμευση της Asklepios για την υλοποίηση των ως άνω επισφραγίστηκε με την απόκτηση του 8,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιατρικό Αθηνών.

Η οικογένεια Γ. Αποστολόπουλου διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας το οποίο και υπερβαίνει το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου. Παράλληλα το management της εταιρίας και το Δ.Σ. παραμένουν αμετάβλητα.

Ταυτόχρονα σήμερα το Υγεία υπέγραψε συμφωνία ύψους 100 εκατ. ευρώ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) με στόχο την αξιοποίηση του οικοπέδου του Ε.Ε.Σ. στην Βούλα εκτάσεως περίπου 100 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα, μεταξύ άλλων, και το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο της αντιπαροχής, το Υγεία θα κατασκευάσει με δική του επένδυση ένα σύγχρονο νοσοκομείο μεγέθους άνω των 40.000 τ.μ., παρεμφερών προδιαγραφών με το Ερρίκος Ντυνάν, έναντι των 20.000 τ.μ. των υπαρχόντων περιπτέρων που συνιστούν το νυν νοσοκομείο, το οποίο κατά κυριότητα θα ανήκει στον Ε.Ε.Σ. προκειμένου να αντικαταστήσει το Ασκληπιείο Βούλας το οποίο και εν συνεχεία θα κατεδαφισθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.