ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εταιρείες catering η σίτιση στα νοσοκομεία

08:23 - 21 Νοε 2013 | ΥΓΕΙΑ
Σε εταιρείες catering η σίτιση στα νοσοκομεία
Σχέδιο Νόμου προκειμένου να ανατεθεί η σίτιση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία σε εταιρείες catering επεξεργάζεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το Υπουργείο Υγείας. O στόχος του Σχεδίου είναι η εξοικονόμηση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι σήμερα η σίτιση των 30.000 περίπου ασθενών σε όλη την χώρα βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό από 250 εκατ. ευρώ έως και 300 εκατ. ευρώ.

 

Ηδη πάντως την τελευταία διετία το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει να αναθέτει σε τρίτους την σίτιση, ακόμη και σε μεγάλα νοσομομεία των Αθηνών ή της Περιφέρειας.Ηδη, πάντως το υπουργείο μέσω -αθόρυβων- διαγωνισμών έχει αναθέσει τη σίτιση κάποιων νοσοκομείων σε ιδιώτες και συγκεκριμένα στο Αττικό (Χαϊδάρι), Ασκληπιό Βούλας, Αγ. Ανάργυροι (Λυκόβρυση), Νοσοκομείο Λαμίας, Νοσοκομείο Κιλκίς, Παπαγεωργίου (Θεσσαλονίκη).

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία πρώτη σκέψη που έχει κάνει το υπουργείο είναι να δημιουργήσει μία λίστα με τα μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία θα αναλάβουν εταιρείες, οι οποίες εκτός από τις ανάγκες των συγκεκριμένων ιδρυμάτων σε σίτιση θα καλύπτουν περιφερειακά και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 21 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.