ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το Π.Ε.Δ.Υ- Ρητή αναφορά στους ανασφάλιστους- Ειδικές συμβάσεις με όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να αποχωρήσουν

23:55 - 30 Ιαν 2014 | ΥΓΕΙΑ
Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το Π.Ε.Δ.Υ- Ρητή αναφορά στους ανασφάλιστους- Ειδικές συμβάσεις με όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να αποχωρήσουν
Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), τον «σκόπελο» της πρώτης ανάγνωσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, επέφερε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών, με κυριότερη εκείνη της συμπερίληψης των ανασφάλιστων στους δικαιούχους πρόσβασης στο Δίκτυο, σε απάντηση του ελέγχου προθέσεων που του επεφύλαξε η αξιωματική αντιπολίτευση. Υποστήριξε ωστόσο, πως κάτι τέτοιο προβλεπόταν ήδη από τα συμφραζόμενα στο κείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, οι ανασφάλιστοι θα εξακολουθούν να μην καλύπτονται για τις φαρμακευτικές τους δαπάνες από το ΠΕΔΥ.

 

"Τα όποια κενά θα καλύπτονται από τον κρατικό Προϋπολογισμό" επισήμανε ο Αδ. Γεωργιάδης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, βουλευτές της οποίας υποστήριξαν ότι στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ του 2014 δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για ανασφάλιστους και ο προϋπολογισμός του οργανισμού θα είναι μειωμένος κατά 700 εκ. ευρώ.

adonis300114

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, διευκρίνισε πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία (στερούμενοι το δικαίωμα συμμετοχής στο ΠΕΔΥ), θα έχουν την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με το Δίκτυο.

 

"Αναγνωρίζουμε την εμπειρία και την προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν εργαστεί στο ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν μπορεί να μην βάλουμε καθαρούς κανόνες απ' την αρχή. Θα τους δώσουμε όμως τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ μέσω ενός ειδικού καθεστώτος. Ο υπουργός έχει τη δυνατότητα να συνάπτει νέες συμβάσεις - και κατά προτεραιότητα θα γίνει αυτό με αυτούς τους γιατρούς, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία τους" ανέφερε ο κ. Μπέζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.