ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ογκολογικό Κέντρο για παιδιά και εφήβους ιδρύει το Παίδων Μητέρα, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ

17:45 - 05 Φεβ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Ογκολογικό Κέντρο για παιδιά και εφήβους ιδρύει το Παίδων Μητέρα, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ
Την ίδρυση και λειτουργία Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους, που θα περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο, ανακοίνωσετο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το παιδιατρικό νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Το Ογκολογικό Κέντρο θα υποστηρίζεται ηθικά από το Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», ενώ επίσης ανακοινώθηκε ότι το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα ιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου) με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα των αποθεραπευμένων από καρκίνο σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενηλίκων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ή εφηβική ηλικία «ΚΥΤΤΑΡΟ».

 

Σε συνέντευξη Τύπου, η παιδίατρος αιματολόγος- ογκολόγος & διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου, Ελένη Βασιλάτου- Κοσμίδη, ανέφερε ότι κάθε χρόνο νοσούν 14 παιδιά ανά 100.000, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων, και 20-100.000 έφηβοι ηλικίας 15-18 χρόνων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο 20.000 νέα άτομα (από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 19 χρόνων). Παρά την σπανιότητα της νόσου, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από νόσο σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής (10% των θανάτων).

igei050214

Με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για τη νόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή, τόσο την ιατρική, όσο και την ψυχοκοινωνική, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται σε 3 από τα 4 παιδιά που προσβάλλονται. Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία 1/570 άτομα ηλικίας 25-35 νόσησαν κατά την παιδική ηλικία από καρκίνο και τώρα έχουν ιαθεί, ανέφερε η κ. Βασιλάτου- Κοσμίδη.

 

Η αναπληρωτής καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, Ευαγγελία Λαγκώνα, σημείωσε ότι στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρέχονται παιδιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, υπηρετώντας στο σύνολό της την έννοια της παιδικής νοσηλείας.

 

Η πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ, Αρετή Σουβατζόγλου ανέφερε ότι με την ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου και του πρώτου στην Ελλάδα ιατρείου Νι.Κα, αλλά και με την εμπειρία των 10 και πλέον χρόνων λειτουργίας του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχει πλέον τη δυνατότητα να χαρίσει το χαμόγελο στα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειες που πάσχουν μαζί τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.