ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Λουράντος στο "R": Ο ΕΟΠΥΥ απαιτεί το χονδρεμπορικό κέρδος

01:00 - 10 Φεβ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Κ. Λουράντος στο "R": Ο ΕΟΠΥΥ απαιτεί το χονδρεμπορικό κέρδος
"Δεν δίνω σε κανένα τα τιμολόγια αγοράς μου, ούτε τα ονόματα των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζομαι ακόμη και αν αυτός είναι ο ΕΟΠΥΥ. Ιδιοκτήτης στο φαρμακείο μου είμαι μόνο εγώ και κανένας άλλος. Αυτό θα ισχυριστώ αλλά και θα παροτρύνω και τα υπόλοιπα μέλη να πράξουν στη σημερινή συνέλευση."
Τη δήλωση αυτή έκανε στο Reporter ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος καταγγέλλει τις παράλογες απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να καλύψει τα άδειά του ταμεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος επιτρέπει στις φαρμακευτικές εταιρείες να πωλούν απευθείας τα σκευάσματά τους στα φαρμακεία, δίνοντάς μας μία έκπτωση -της τάξεως του 10%- και παρακάμπτοντας παράλληλα τις φαρμακαποθήκες. 
 
Και συνεχίζει: "Σήμερα έρχεται ο ΕΟΠΥΥ μας ζητά να του καταθέτουμε το χονδρεμπορικό κέρδος που χάνει". 
 
"Το θέατρο του παραλόγου σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίζεται με την επαναφορά ενός νόμου του 2011, σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες καλλυντικών πρέπει να καταθέτουν 1% ως έκτακτη εισφορά στον ΕΟΠΥΥ βάσει και πάλι των τιμολογίων τους. Ομως οι εταιρείες καλλυντικών που έχουν υποστεί πανωλεθρία αρνούνται να το καταβάλλουν απαιτώντας από εμάς να το πράξουμε". 
 
"Ολοι δηλαδή, υποστηρίζει ο Κ. Λουράντος θέλουν να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει".
 
Η κατάσταση στον κλάδο των φαρμακείων, συμφωνα και με στοιχεία από άλλους φαρμακευτικούς κλάδους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μόνο για φέτος αναμένεται περίπου 3.500 επιχειρήσεις του κλάδου να αναστείλουν την λειτουργία τους, εκ των οποίων 350 φαρμακεία περίπου δραστηριοποιούνται στη συμπρωτεύουσα. 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:10 - 09 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.