ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΥ: Καινοτομία και αξιολόγηση θεραπειών το … φάρμακο για τον περιορισμό της σπατάλης

13:05 - 12 Φεβ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας γενικότερης κουλτούρας αξιολόγησης των θεραπειών που θα επικεντρώνεται όχι στην ονομαστική τιμή αλλά στην τεκμηρίωση της κλινικής και οικονομικής αξίας της θεραπείας και του συνολικού οφέλους για το σύστημα υγείας τόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Παν/μιου Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης μιλώντας σε εκδήλωση για επαγγελματίες υγείας με θέμα «Πολιτική και Οικονομικά της Υγείας: Πρακτική εφαρμογή στη Νεφρολογία», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 2014 στην Αίγλη Ζαππείου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας με την ευγενική υποστήριξη της Amgen και τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, επιστημόνων και ακαδημαϊκών.
 
Ο κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε  σε πρακτικές αλλαγές που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν, όπως είναι η δημιουργία βάσεων καταγραφής επιδημιολογικών δεδομένων, η ένταξη των πρακτικών συμφωνίας όγκου-τιμής όπου ο ΕΟΠΥΥ θα διαπραγματεύεται εκπτώσεις με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και η εφαρμογή τουσυστήματος Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων (ΚΕΝ). Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη για συνολικό σχεδιασμό και αλληλουχία μέτρων έτσι ώστε να μην υπάρχει παρεμπόδιση στη εισαγωγή της καινοτομίας αλλά να επιτευχθεί η αξιολόγηση των νέων φαρμάκων λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά, πραγματικά ισοζύγια καθώς και στη λήψη μέτρων για άρση των ανισοτήτων στο χώρο της υγείας που στην Ελλάδα της κρίσης με την αύξηση των ανασφάλιστων γίνεται πιο έντονη από ποτέ.
 
Στο ίδιο πνεύμα ο ομιλητής Δρ. Βασίλειος Φραγκουλάκης, Οικονομολόγος Υγείας και Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτηςτης Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης των Οικονομικών της Υγείας στις πρακτικές αξιολόγησης της τεχνολογίας και ανέλυσε τους τύπους οικονομικής αξιολόγησης δίνοντας στο ακροατήριο βασικές έννοιες και πρακτικές των Οικονομικών της Υγείας.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Amgen, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας βιοτεχνολογίας παγκοσμίως. Η Amgen με ηγετική, πολυετή παρουσία πρωτοπορεί στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που επαναπροσδιορίζουν την ιατρική προσέγγιση για σοβαρές ασθένειες σε θεραπευτικές κατηγορίες όπως η νεφρολογία, με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες που δύνανται να συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.