ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.: Αύξηση 30% στην κίνηση των νοσοκομείων

15:13 - 20 Φεβ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Αλλαγή πολιτικής και μάλιστα άμεσα καθώς μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα Νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για τρομακτικό φόρτο εργασίας, "τον οποίο τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους Νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών".

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι ήδη "καταγράφονται αναμονές 8 ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος". Όσοι έχουν την ατυχία να επισκεφτούν αυτές τις μέρες δημόσιο Νοσοκομείο μιλούν για εικόνες που θυμίζουν Ιράκ και άλλες εμπόλεμες ζώνες, σύμφωνα με μαρτυρίες της Ομοσπονδίας.

Υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της Υγείας, οι Ενώσεις θεωρούν τον υπουργό καθώς όπως επισημαίνουν, "συνεχίζει να περιέρχεται τους τηλεοπτικούς σταθμούς και να διασύρει τους γιατρούς ως υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση", ενώ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα τον κατηγορούν ότι έχει αναλάβει τον ρόλο του δολιοφθορέα στις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Τέλος, προειδοποιούν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά, εφόσον δεν αλλάξει άμεσα. "Σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού", προειδοποιεί η ΟΕΝΓΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.