ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία- Γεωργιάδης: "Κάνουν πόλεμο στην κοινωνία"

15:18 - 29 Μαρ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία- Γεωργιάδης: "Κάνουν πόλεμο στην κοινωνία"
Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ αμφίβολο είναι ότι ακόμη και όταν φθάσουν μπροστά στον φαρμακοποιό θα βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών "προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού", αλλά "όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν" ενώ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ, Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

farma290314

Για εκβιασμό από την πλευρά των φαρμακοποιών κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι έπρεπε στην Αττική να υπάρχουν 200 φαρμακεία ως ασφάλεια, αντί για 50 που έχουν βάλει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, σημειώνοντας ότι οι πολίτες είναι όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν.

 

"Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών... αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου... χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων", είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις "τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή".

 

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε ένα  μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.

adonis290314

Παραιτήθηκε από το συνδικαλιστικό της ΝΔ το ΔΣ της ΕΚΟ Φαρμακοποιών

Την παραίτησή του προς την Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΝΔ υπέβαλε το ΔΣ της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Φαρμακοποιών με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου, στη Βουλή, καταγγέλλοντας «μυστικές συμφωνίες» και «προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στο χώρο του φαρμάκου», που οδηγούν, όπως αναφέρουν, «στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας υγείας».

 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, την οποία υπογράφουν ο Γραμματέας και ο ειδικός Γραμματέας ΕΚΟ Φαρμακοποιών Στέλιος Καλογερόπουλος και Δημήτρης Λυκουρέσης, αντίστοιχα, "παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από τον Κ. Χατζηδάκη και τα μεγάλα συμφέροντα. Καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό". Και συνεχίζουν: "Εξυπηρετείτε 2-3 μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος. Θα σας αφήσουμε μόνους να συνεχίσετε αυτό το υπόγειο παιχνίδι της καρτελοποίησης και των μεγάλων συμφερόντων, τονίζοντας πως θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, εσείς και όσοι άλλοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 29 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.